VEGAN RECEPT :
Po
více dotazech na některá, převážně vařená jídla, jsem se rozhodl
zveřejnit recepty z vlastní kuchyně, tudíž žádnej převzatej recept zde
nenajdeš, vše se jedná pouze a jenom o vlastí tvorbu!
Při které je nejhlavnějším základem fantazie, nápaditost, ale to
nejdůležitější je převážně chuť něco tvořit. Prozatím pouze půjde o né
moc širokou nabídku, nabídku po skromnu tvořenou, tím chci říci, že pro
mě není učelem vařit v kvantitě ale především chutně a radostně, tak aby
mě vaření bavilo, naplňovalo a zároveň inspirovalo. Postupem času budu
přihazovat další a další recepty. Vesměs budou všechny recepty Veganské.
Zeleninová směs - suroviny :
Přísady :
1) Bazalka
2) Chili
3) Paprika mletá
4) Kmín
5) Kari
6) Majoránka
7) Garam Masala - Indické koření (veganské)
Zeleninová směs - suroviny :
1) Žluté lusky
2) Mrkev
3) Hrášek - sterilizovaný nebo mražený
4) Houby v nálevu nebo sušené
5) Česnekové výhonky
6) Česnek
7) Cibule
8) Pórek
9) Kečup nebo rajčatový protlak - nebo rajčata
2) Mrkev
3) Hrášek - sterilizovaný nebo mražený
4) Houby v nálevu nebo sušené
5) Česnekové výhonky
6) Česnek
7) Cibule
8) Pórek
9) Kečup nebo rajčatový protlak - nebo rajčata
10) Brambory
11) Rostliný olej
Přísady :
1) Bazalka
2) Chili
3) Paprika mletá
4) Kmín
5) Kari
6) Majoránka
7) Garam Masala - Indické koření (veganské)
Postup vaření :
Fotky :
Do
pánve dáš rozehřát olej, osmažíš cibulku s porkém do zlatova, potom
přidáš suroviny : Mrkev, Hrášek, Žluté lusky, Česnekové výhonky,
důležité je nešetřit na surovinách! Tyto suroviny všechny restujeme
zhruba 15 minut, potě přidáš papriku mletou, po chvíli houby, restujeme
zhruba dalších 5-10 minut, pak jdou na řadu brambory, nakrájené na
kostičky, vše promícháme a opět restujeme né moc dlouho. Za stálého
míchání přidáš kečup, rozmačkaný česnek, kmín, bazalku, kari, garam
masala a chili ostřejší než žiletky, chili nejlépe domácí výroby.
Všechno potaháme po pánvy maximálně 5 minut, na mírném plameni za
stáleho míchání. Nakonec přidáme vodu majoránku a sůl, vše vaříme, tak
aby se spojily všechny chutě surovin. Při stálém míchání na mírnem
plameni dokud nezměknou brambory, zhruba 20 - 30 minut a je hotovo,
servírovat je možno s chlebem a pít s bílím vínem.
Na začátku :
Při dokončení :
Finální :